De leukste jaarlijkse evenementen in Vilnius

Er zijn verschillende leuke evenementen die jaarlijks in Vilnius worden georganiseerd. Hier zijn enkele suggesties:

 1. Vilnius Marathon:
  Elk jaar in september vindt de Vilnius Marathon plaats. Dit evenement trekt duizenden hardlopers uit verschillende delen van de wereld naar de straten van Vilnius. Er zijn verschillende afstanden beschikbaar, waaronder een hele marathon, een halve marathon en een 10 km-wedstrijd.

 2. Užgavėnės:
  Užgavėnės is een traditioneel carnaval dat elk jaar in februari of maart wordt gevierd. Het is een kleurrijk evenement waarbij mensen traditionele maskers dragen en verschillende activiteiten organiseren, waaronder een optocht, dansen en het verbranden van een strooien pop.

 3. Vilnius International Film Festival:
  Het Vilnius International Film Festival vindt elk jaar in maart of april plaats. Het festival toont zowel nationale als internationale films, waaronder korte films, documentaires
  en speelfilms. Er zijn ook verschillende workshops en discussies met filmmakers.

 4. St. John’s Eve:
  St. John’s Eve is een traditioneel midzomerfeest dat op 23 juni wordt gevierd. Mensen komen samen om te dansen, zingen en feesten rond kampvuren. Het is een leuke manier om de zomer te vieren en de cultuur van Litouwen te ervaren.

 5. Kerst in Vilnius:
  Elk jaar wordt Vilnius omgetoverd tot een winterwonderland tijdens de kerstperiode. Er zijn verschillende kerstmarkten, evenementen en activiteiten, waaronder schaatsen, concerten en een parade van de kerstman. Het is een perfecte tijd om de stad te bezoeken en in de kerstsfeer te komen.

Dit zijn slechts enkele van de leuke evenementen die elk jaar in Vilnius worden georganiseerd. Er zijn nog veel meer evenementen en festivals in de stad, afhankelijk van de tijd van het jaar dat u bezoekt.