De 10 leukste activiteiten in Vilnius

Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, heeft veel te bieden voor bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of gewoon wilt genieten van de prachtige omgeving, er is voor ieder wat wils. Hier zijn de 10 leukste activiteiten om te doen in of rondom Vilnius.

  1. Verken de oude stad: De oude binnenstad van Vilnius staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is een must-see voor bezoekers. Maak een wandeling door de smalle straatjes en ontdek de vele kerken, pleinen en gebouwen uit verschillende periodes.

  2. Bezoek het Kasteel van Trakai: Het Kasteel van Trakai, op slechts een half uur rijden van Vilnius, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Litouwen. Het kasteel ligt op een eiland in het midden van het Galvameer en biedt een spectaculair uitzicht.

  3. Maak een fietstocht door de stad: Huur een fiets en verken de stad op twee wielen. Er zijn verschillende fietspaden die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en door de parken van Vilnius leiden.

  4. Bezoek de KGB-gevangenis: De KGB-gevangenis is een indrukwekkend museum dat je meeneemt naar de tijd van de Sovjetbezetting van Litouwen. Het museum biedt een inzicht in de verschrikkelijke omstandigheden waarin politieke gevangenen werden vastgehouden.

  5. Maak een ballonvaart over Vilnius: Een ballonvaart over Vilnius biedt een uniek perspectief op de stad en de omgeving. Geniet van het uitzicht op de oude binnenstad, de rivier de Neris en de omliggende heuvels.

  6. Proef lokale gerechten op de Centrale Markt van Vilnius: De Centrale Markt van Vilnius is een geweldige plek om de lokale keuken te ontdekken. Probeer kvas, een populaire Litouwse drank gemaakt van gefermenteerd brood, of cepelinai, een traditioneel gerecht gemaakt van aardappelen en vlees.

  7. Bezoek het Uzutrakis-paleis: Het Uzutrakis-paleis is een van de mooiste gebouwen van Litouwen. Het paleis ligt aan de oever van het Galvameer en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.

  8. Ga wandelen in de omgeving: Vilnius ligt in een prachtige omgeving met heuvels, meren en bossen. Er zijn verschillende wandelpaden die je langs de mooiste plekjes van de regio leiden.

  9. Bezoek de H. Radauskas-park: Het H. Radauskas-park is een van de grootste parken van Vilnius en biedt een oase van rust in de drukke stad. Maak een wandeling door de bossen en langs de meren en geniet van de natuur.

  10. Bezoek de St. Anne’s kerk: De St. Anne’s kerk is een van de meest opvallende kerken in Vilnius, vanwege de unieke architectuur en het prachtige interieur. Het dateert uit de 15e eeuw en is een must-see voor elke bezoeker.